Ποιος είπε ότι ο Ελληνικός Ποιμενικός ανήκει μόνο στα βουνά; Στις 11 Μαΐου 2025, οι «ρίζες» του κατέβηκαν στον κάμπο της Άρτας, και μαζί τους ήρθαν πάθος, γνώση και σεβασμός στην παράδοση.
Η εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία στον φιλόξενο χώρο που παραχωρήθηκε από τον Δήμο Άρτας, απέδειξε πως όταν η επαρχία γίνεται το επίκεντρο, τότε οι καρδιές χτυπούν δυνατότερα. Θερμές ευχαριστίες στον Δήμο για την πολύτιμη υποστήριξή του, που μας επέτρεψε να φέρουμε τους κτηνοτρόφους-εκτροφείς που διατηρούν τη φυλή στον φυσικό της χώρο σε επαφή με το κοινό.
Την ευθύνη της κρίσης των σκύλων ανέλαβαν με επαγγελματισμό και βαθιά γνώση δύο πρόσωπα με ιδιαίτερο κύρος: η κυρία Βούλα Παπουτσάνη και ο κύριος Κώστας Κωνσταντάκης, στους οποίους απευθύνουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ για τη συνεισφορά τους στην επιτυχία της εκδήλωσης.
Ιδιαίτερη μνεία αξίζει στον Όμιλο Φυλής Ελληνικού Ποιμενικού, που πήρε την τολμηρή απόφαση να απομακρυνθεί από τα καθιερωμένα “κέντρα λήψεως αποφάσεων” και να στραφεί προς την καρδιά της ελληνικής υπαίθρου – εκεί όπου ο Ελληνικός Ποιμενικός δεν είναι απλώς φυλή, αλλά τρόπος ζωής.
Τέλος, ευχαριστούμε όλους όσοι παρευρέθηκαν, στήριξαν και συμμετείχαν. Ο κόσμος ήταν εκεί. Και μαζί του, το μέλλον του Ελληνικού Ποιμενικού έγινε λίγο πιο φωτεινό.